Platform Taxateurs en Accountants (PTA)

Platform-Taxateurs-en-AccountantsHet Platform Taxateurs en Accountants is in 2012 op initiatief van de NBA met medewerking van VastgoedCert opgericht.

Doelstelling van het platform was om meer transparantie te verkrijgen bij het taxeren waardoor strikte wetgeving, opgelegd door de overheid, kon worden voorkomen.
De werkgroep heeft anderhalf jaar gewerkt aan een rapport met 28 aanbevelingen waaraan een modern taxatierapport zou moeten voldoen. Tegenwoordig zijn vrijwel alle taxaties op het gebied van commercieel onroerend goed PTA-proof. Dat wil zeggen dat ze voldoen aan de 28 eisen zoals die in het rapport zijn opgesteld.

Het platform werd in eerste instantie met de nodige tegenzin in de branche ontvangen, maar werd uiteindelijk door alle partijen omarmd. De PTA-aanbevelingen waren de eerste golf van veranderingen die het werkveld van taxateurs aanzienlijk heeft veranderd.

Het PTA heeft zich met de oprichting van het NRVT opgeheven. De PTA-aanbevelingen zijn als basis gebruikt voor de regelgeving van het NRVT.

Het PTA-rapport downloaden. Ook kunt u hier Good-practices: voorbeelden voor de praktijk downloaden.

Terug naar het overzicht